Buitenschoolse Opvang

BSO De Vlinder is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dagelijks zijn wij geopend van 07:00 tot 19:00 uur. De buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang. Ook op studiedagen kan uw kind terecht bij BSO De Vlinder. Er is bovendien de mogelijkheid om uw schoolgaande kind uitsluitend tijdens de schoolvakanties bij ons te brengen.

De Vlinder verzorgt de BSO-opvang volgens het all in pakket, Hierbij wordt onder andere het volgende aangeboden: een vers ontbijt voor kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang, vers fruit, een broodmaaltijd, gezonde snacks en een verse warme maaltijd aan het eind van de dag. Met vrijwel alle allergieën, diëten en eventuele andere voedingswensen kan rekening gehouden worden.

Daarnaast organiseert BSO De Vlinder een overvloed aan activiteiten, uitstapjes en workshops. Tijdens elke schoolvakantie wordt een fantastische planning gemaakt. De planning wordt vooraf bekend gemaakt, zodat de kinderen en u als ouders/verzorgers zich hierop voor kunnen bereiden. Zo ondernemen we avontuurlijke expedities en zijn wij heel divers m.b.t. het plannen van de  aangeboden uitstapjes.

Bij de buitenschoolse opvang worden relevante onderwerpen besproken, zoals bijvoorbeeld een item van het jeugdjournaal en pesten met de emoties die daarbij horen. Ook spelen de kinderen een grotere rol in het dagelijks dagplanning. Ze mogen belangrijke beslissingen nemen over o.a. de aanschaf van nieuw speelgoed, aangeven wat ze tijdens de schoolvakantie graag willen doen, meehelpen met het maken van de weekmenu’s voor de warme maaltijd, het inbrengen van regels voor de BSO of bijvoorbeeld een eigen spel voor de BSO maken die ze met de andere kinderen kunnen spelen. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen meer verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen, elk kind zich gezien en gehoord voelt en dat de BSO voor elk kind uitdagend blijft.

Over ons

Binnen BSO De Vlinder staat hoog in het vaandel dat kinderen zich in een huiselijke omgeving kunnen ontwikkelen.  De kwaliteit van onze buitenschoolse opvang is voor ons erg belangrijk. De Vlinder heeft respect voor de eigenheid van ieder kind en het gezin waar het kind in opgroeit. Hier willen wij zoveel mogelijk bij aansluiten.